داشتن سوابق بیماری قلبی
داشتن سوابق بیماری قلبی
معمولا پس از شغل قلب ، چه بصورت اینترونشن با بالون و استنت و چه پس از شغل جراحی قلب گشوده ، تا بازه زمانی کوتاهی شم دردهای غیراختصاصی و اندک وجود داراست که با دردهای پیش از فعالیت به طور کامل متعدد میباشد و پس از یکسری ماه هم از در بین می روند. در شرایطیکه شخصی که سوابق بیماری قلبی داراست و تا قبل از این فعالیت قلبی جاری ساختن داده و یا این که استنت قلبی دارااست ، مبتلا درد قفسه سینه شود این درد عنایت متعددی نسبت به اشخاص سوای سوابق بیماری قلبی داراست و این بیماران به طبع می بایست با دکتر خویش متخصص قلب مشاوره کنند.
داشتن کارداران خطر قلبی
تا 80 درصد عده ای که مبتلا حمله خراب قلبی می گردند دستکم یک کدام از دست اندرکاران اساسی خطر قلبی را داراهستند. این دست اندرکاران عبارتند از:
دیابت قندی
فشارخون بالا
چربی خون بالا
مصرف سیگار
سوابق فامیلی اصلی
مال مذکر
و سن بالا.
اما دست اندرکاران گوناگون دیگری هم شناخته گردیده اند که از مداقه کمتری نسبت به عامل ها حافظه گردیده برخوردارند.
چنانچه هر که شایستگی بیماری قلبی دارااست در گیر درد قلبی و درد قفسه سینه خواهد شد ، به طور طبیعی می بایست آلرژی بیشتری در خصوص مراجعه به پزشک معالج و رسیدگی های بیشتر داشته باشد. درین بیماران حتی دردهای غیراختصاصی و خفیف قلبی هم اصلی قلمداد می گردد و بایستی تحقیق های تکمیلی جاری ساختن شود.
در نقطه نهایی مجددا تذکر این نکته قابل توجه میباشد که مهم ترین و شایعترین نماد وجود بیماریهای قلبی و عروقی ، وجود درد سینه میباشد. لذا ضروری میباشد در شکل پیدایش آن در اولی زمان و با تحقیق های بیشتر از سالم قلب خویش مطمئن گردیم.
آیا درد سینه در زنان مختلف از مردان میباشد؟
اگرچه زنان و مردان در ظواهر از نگاه ساختمان قلب و اعضای تشکیل دهنده آن یکسان میباشند و انتظار می رود که بیماریهای قلبی در هر دو فرآورده یکسان باشد اما یک سری تفاوت های اساسی در فیزیولوژی قلب و بیماریهای آن در بین زنان و مردان وجود دارااست. زنان هم از نگاه معیار بروز بیماریهای قلبی عروقی مانند فشارخون ، دیابت و تنگی عروق کرونری با مردان گوناگون میباشند و هم نوع تظاهرات بیماری و علایم آن ها با مردان فرق داراست. علل زیادی برای این اختلاف در علایم و بیماریهای مردان و زنان مذکور میباشد البته شاید مهم ترین عامل آن ، مختلف بودن هورمونها و فیزیولوژی تن زنان با مردان باشد.
تیپیک یا این که غیرتیپیک؟
در بخش اعظمی از کتابهای علمی به علایم شایع بیماریهای قلبی ، اصطلاحاً علایم "تیپیک" گفته میشود و در مقابل به علایم مختلف و غیر شایعی که بعضا از اشخاص نشانه میدهند ، علایم "آتیپیک" اطلاق میگردد. دربارهی درد سینه ناشی از بیماریهای قلبی مردان بیشتر علایم تیپیک درد سینه را دارا هستند و در مقابل ترازو علایم غیرتیپیک در زنان بیشتر میباشد. با اعتنا به اینکه سرایت بیماریهای قلبی در زنان موازی یا این که حتی بیشتر از مردان میباشد بیان کردن اینکه علایم مذکور برای درد سینه بوسیله مردان تیپیک به حساب آورده می شود یا این که علایم نام برده به وسیله زنان ، شاید مکان پرسش داشته باشد. به هرحال لغت ها و لغات و توصیفاتی که مردان و زنان از درد سینه و بیماریهای قلبی دارا هستند ، با هم مختلف میباشد.
اکثری از زنان با بیماری قلبی ، علایم آتیپیک دارا هستند
سبک و الگوی شناخته گردیده برای علایم گرفتگی عروق قلبی شم فشار و سنگینی در میانه قفسه سینه میباشد که با کار بدنی ساخت میشود و گاها به گردن ، فک ، دست و کتف چپ نشر پیدا می نماید. بیشتر مردانی که تنگی عروق کرونر دارا هستند این نوع از علایم را ذکر می نمایند در حالیکه در زنانی که عروق کرونر آن ها مسدود گردیدهاست علایم ساخت و ساز گردیده قادر است مختلف باشد و بیشتر خانمها با علایم تحت مراجعه می نمایند:
حس داغ شدن و سوزش قفسه سینه
دردهای نقطه ای و متمرکز بر روی قفسه سینه
درد قفسه سینه که با لمس و فشاردادن قفسه سینه بیشتر میشود
درد با دقت بر پشت قفسه سینه ، کتف و دست چپ
حس گرفتگی و طپش قلب به مکان درد سینه
با اعتنا به نوع بروز علایم در خانمها موردنیاز میباشد هرگونه شم حزن فراتر از کمر که با ورزش و شغل بدنی ساخت میگردد را دور از شوخی قلمداد کرده و از حیث بیماریهای قلبی و تنگی عروق کرونر پژوهش نمود. با اعتنا به اینکه علایم گرفتگی عروق قلبی در زنان با آنچه تحت عنوان علایم این بیماری شناخته گردیده است تفاوت دارااست لذا در خانمها احتمال متعددی وجود دارااست که علایم بیماری آنان به اضطراب و علایم ناشی از بیماریهای عضلانی و اسکلتی منسوب شده و بیماری مهم آنان تشخیص داده نشود.
علایم قلبی در زنان با آنژیوگرافی نرمال ، بیشتر میباشد
از میان بیماران زن و مردی که با علایم بیماری قلبی و آنژین مراجعه می نمایند ، احتمال اینکه در تحقیق های آجل و آنژیوگرافی قلبی معلوم گردد که عروق کرونر قلب او نرمال میباشد و تنگی ندارد ، در زنان به مراتب بیشتر از مردان میباشد. بهاین شرایط اصطلاحا "سندرم ایکس" (Syndrome X) گفته میشود.
درین سندرم فرد آحاد علایم و علامت های انسداد عروق کرونری و آنژین را داراست و حتیدر آزمایش ورزش یا این که نسخه برداری قلب هم یافته هایی به عایدی انسداد عروق قلبی و ایسکمی گزارش میگردد البته آنژیوگرافی عروق قلب آنها تنگی عروق کرونر را نشانه نمی دهد. این شرایط در خانمها شایعتر از مردان میباشد و ادله آن شاید اسپاسم عروق کرونری یا این که بیماری شریانچه ها و عروق خرد قلبی میباشد که در آنژیوگرافی قابل رویت نیستند.
برچسب: متخصص قلب،