انجام جراحی و دندانپزشکی پس از استنت قلب
3- جاری ساختن جراحی و دندانپزشکی پس از استنت
گاها در زمان بعداز تعبیه استنت بیماران احتیاج به شغل جراحی یا این که اقدامات دندان پزشکی پیدا می نمایند. این زمینه از دو جنبه اصلی متخصص قلب میباشد.
یک کدام از حیث شرایط قلبی و این که آیا این بیماران از حیث قلبی بضاعت تحمل جراحی و بیهوشی را دارا هستند یا این که نه، کهاین دستور بوسیله دکتر و با پیش بینی وضعیت بالینی و قلبی مریض اعمال میگیرد. نکته دوم از حیث خطر خون ریزی و حایل نیامدن خون در ادامه جراحی میباشد که به جهت ضرورت مصرف آسپیرین و قرص پلاویکس یا این که بقیه رقیق کننده های خون میباشد. در زمان شش ماه تا یک سالی که بیماران می بایست از قرص پلاویکس استعمال کنند، انقطاع این داروها حتی به دوران یکسری روز میتواند به تشکیل لخته خون درون استنت و حمله قلبی سبب خواهد شد. لذا به جز جاری ساختن جراحی و دندان پزشکی اورژانس و غیر قابل مکث جدا آسپیرین و پلاویکس پیش از موعد مقرر، پیشنهاد نمیشود. پیشنهاد بسیار اساسی این میباشد که بیماران در زمینهی هرگونه انقطاع دارو حتی برای چندین روز، پیش از این با دکتر خویش مشورت کردن کنند.
4- علایم قلبی
پس از تعبیه استنت - به ویژه درصورتی که برای معالجه حمله وخیم قلبی مستعمل باشد - دردهای نقطه ای و زود گذر در جلوی قفسه سینه محتمل میباشد. لیکن پیشنهاد میشود بیمارانی که استنت داراهستند هرگونه درد قفسه سینه را دور از شوخی گرفته و قطعا به دکتر خویش اگاهی دهند. به ویژه در صورتی درد سینه غیرطبیعی و شدید بوده و یا این که شبیه دردهای قفسه سینه پیش از تعبیه استنت بوده باشد. در اینگونه مواقعی تماس با اورژانس و یا این که مراجعه بی واسطه به بیمار ستان ضروری میباشد.
5- یکسری نکته قابل توجه دیگر
بعضی نگرانی ها دربارهی استنت قلبی در بیماران وجود دارااست که به چندین گزینه آن اشاره میکنم:
حرکات بدنی و ورزش در بیمارانی که استنت داراهستند بلامانع میباشد و ورزش و تحرکات بدنی موجب صدمه یا این که انتقال استنت نمیشود.
احتمال مسدود شدن استنت وجود دارااست. اساسا بعداز تعبیه استنت رگ به وضعیت اول بر میگردد و در شرایطی که مریض با به عبارتی شیوه های گذشته معاش نماید و بیماری های بستر ساز مانند فشار خون، دیابت و چربی بالا را در اختیار گرفتن ننماید یا این که به رفتارهای پرخطر مانند مصرف سیگار ادامه دهد، استنت هم مانند رگ نخستین مریض مجددا تنگ شود. لذا معالجه بیماری های بستر ساز، رخنه سیگار، ورزش منظم و کاهش وزن جهت نگهداری سالم استنت و بقیه رگ های قلب ضروری میباشد.
به چنگ آوردن عکس رادیولوژی، سی تی کپی و ام آر آی تاثیری روی استنت ندارد و وجود استنت هم مانعی برای ایفا آنها وجود ندارد.
سفر و حتی مهاجرت هوایی به شرط مصرف داروهای قلبی منافاتی با داشتن استنت ندارد.
ایفا حجامت و زالو درمانی یا این که فصد خون در طول مصرف آسپیرین و پلاویکس نباید شکل گیرد.
نوتوانی قلب پس از سکته قلبی
سکته قلبی
بیماران بعداز سکته قلبی ، آخر و عاقبت های مختلفی پیدا می نمایند و هر بیماری وضعیت طبی و دارویی اختصاصی به خودش را داراست. انگیزه این دستور متعدد بودن گونه های سکته های قلبی از لحاظ شدت آن و ترازو عوارضی میباشد که برجا میگذارد و هم اینگونه تفاوت های در میان اشخاص از دید وجود دست اندرکاران خطر متعدد و بیماری های یاور با سکته قلبی میباشد.
با اعتنا به توسعه و گسترش های چشمگیر در مورد جاری ساختن آنژیوگرافی و پرایمری PCI ، داروهای نو و بسیار کارآمد و محافظت های موءثر در عصر بستری ، خوشبختانه اکثر بیماران سیر بیماری قابل قبول و سوای عارضه ای را طی می نمایند و پس از یکسری روز و با رجوع و برگشت به موقعیت استوار از درمان گاه ترخیص میگردند. واحد سنجش مرگ و میر سکته قلبی که در سالهای قبلی نزدیک به 10 تا 15 درصد بیماران بود ، امروزه به 4 تا 5 درصد بیماران کاهش یافته میباشد.
در تعداد یه خرده از بیماران عوارضی پدید میاید که احتیاج به بستری زمان بر بازه زمانی و نگهداری های بیشتری را ایجاب می نماید. عوارضی مانند نارسایی قلب ، آریتمی های متعدد و ایست قلبی ، هیپوکسی و جراحت به مغز یا این که بقیه اعضای تن ، خونریزی از سیستم گوارشی یا این که خون ریزی مغزی. اکثر زمان ها این بیماران هم پس از تعدادی روز بستری و با اجرا اقدامات درمانی متفاوت به حالت استوار قلبی می رسند و از مریض خانه مرخص میگردند.
نوتوانی پس از سکته قلبی
سکته قلبی یکی بیماری های اصلی به حساب آورده می شود ، برای اینکه قلب یک ارگان حیاتی میباشد و اشخاص برای داشتن یک معاش فعال و موءثر به یک قلب سلامت و با نشاط احتیاج داراهستند. از این رو سکته قلبی یک حادثه اصلی در معاش بیماران میباشد و با اثرات مختلف جسمی و روحی بر روی معاش و نقش های اجتماعی اشخاص دچار ، هم پا میباشد.
بعداز حمله قلبی و طی عصر بستری و وصال به حالت استوار قلبی و جسمی مایحتاج میباشد یکسری از اقدامات درمانی و حمایتی در جهت بازیابی موقعیت پیش از سکته قلبی شکل بگیرد تا مددجو بتواند مجددا به عمل ها و نقش های پیش از بیماری خویش دست پیدا کند. به آحاد این اقدامات"نوتوانی" یا این که "بازتوانی" قلبی گفته میشود (Cardiac Rehabilitation).
نوتوانی قلبی از به عبارتی مجال بستری مریض در درمانگاه شروع میشود و مشمول یک تیم از اقداماتی میباشد که چهت نیل به هدف ها پایین ایفا میگردند:
سرعت بخشیدن به بهبودی بی نقص قلب بعداز سکته
معالجه عوارض قلبی ساختوساز گردیده از سکته مانند نارسایی قلب
تغییر تحول خوی و ساخت نحوه تازه معاش
پیش گیری از تکرار حمله و سکته قلبی تازه
اپ نوتوانی قلب یک کدام از اقدامات بسیار اثر گذار در برگرداندن سالم جسمی و روحی اشخاص پس از حمله قلبی میباشد. مطالعات زیادی نماد داده اند که اعمال اپلیکیشن نوتوانی پس از سکته قلبی ، در کاهش بیماری های قلبی به ویژه سکته قلبی و هم اینگونه کاهش مرگ و میر قلبی موثر میباشد. علیرغم این متاسفانه از این نحوه بسیار موءثر کمتر از آنچه که بایستی باشد ، استعمال میشود و در مراکزی هم که اعمال میدهند بیشتر بر جنبه های ورزشی اپلیکیشن نوتوانی تاکید میگردد ، در حالیکه اپلیکیشن نوتوانی بسیار جامع بوده و مشتمل بر موردها تحت میباشد:
1- تهیه معالجه های دارویی پس از سکته قلبی
2- شناسایی دست اندرکاران بستر ساز و ریسک فاکتورهای ساخت و ساز کننده سکته قلبی و در دست گرفتن آنها مشمول:
مصرف سیگار و دخانیات
فشارخون بالا
دیابت قندی و سندرم متابلیک
چربی خون بالا
3- تهیه و تنظیم نرم افزار غذایی سلامت
4- مشورت در ارتباط رجوع به فعالیت
5- مشورت روانپزشکی و تحقیق مسایل روحی و عاطفی پس از حمله قلبی
6- اعمال نرمافزار ورزشی زیر لحاظ قاب معالجه و سفارش های ورزشی و شغل بدنی زمان بر برهه زمانی
اپ نوتوانی اساسا یک عصر تمرینی و یادگرفتن و مشورت کردن مریض با گروه معالجه سکته قلبی میباشد که در آن مددجو بضاعت ها و مهارت های مورد نیاز برای در دست گرفتن دست اندرکاران خطر قلبی و نگهداری یک نحوه معاش سلامت را خاطر میگیرد تا بتواند در زمان معاش روزانه و با تغییراتی که در رفتارهای بهداشتی خویش ساخت و ساز می نماید ، علاوه بر بازیافت تندرست قلب خویش ، بازدارنده تکرار حادثه ها شبیه در آتی خواهد شد.
برچسب: متخصص قلب،