تفاوت بالن و فنر قلب چيست؟
روش اعمال بالن قلب بوسيله داراي تخصص قلب
براي اجرا بالن قلب، جراح آغاز بيحسي موضعي را براي مريض اعمال ميدهد و آحاد علائم تنفسي، فشارخون و ضربان قلب را زيرلحاظ مي گيرد. آن گاه عمل را با يك برش خرد در بازو يا اين كه كشاله ران مريض متخصص قلب استارت مينمايد.
در پي يك كاتتر باريك كه يك بالن خرد در انتهاي آن جاي دارد را وارد شريان مسدود گرديده مينمايد. دكتر معالج به امداد اشعه ايكس، تصاوير ويدئويي و رنگهاي اختصاصي كاتتر را به درون شريان كرونر مسدود گرديده هدايت مينمايد.
هنگامي كه كاتتر در مكان خويش قرار گرفت، بالن خرد با به كارگيري از محلول آب پر نمك يا اين كه رنگهاي اشعه ايكس باد مي گردد تا به اينترتيب موجب گشاد شدن شريان گردد. پلاكها و رسوبات چربي دراين مكان روي ديوار شريان فشرده گرديده و مسير گشوده ميگردد. بعدازاين كه شريان موردنظر به پهنا مناسبي گشوده شد، جراح كاتتر را بيرون مينمايد.
به اينترتيب به خون اذن مي دهد تا آزادانه به گردش درآيد. در پي بالن زدن قلب، معمولا پزشك معالج براي ممانعت از بسته شدن مجدد رگ، از استنت گذاري يا اين كه فنر زدن قلب هم استعمال مينمايد و يك استنت را در آن محل قرار مي دهد. مبتني بر منابع قابل باور در اكثر عده اي كه آنژيوپلاستي سواي استنت گذاري اعمال دادهاند، بعداز كار به تدريج شاهد باريكخيس شدن عروقشان بودهاند.
تفاوت بالن و فنر قلب چيست؟
فنر در واقع به عبارتي استنت گذاري ميباشد. به عبارتيطور كه پيشازاين هم گفته شد، استنت قلب در واقع روشي كامل كننده ميباشد كه در كنار بالن قلب اعمال مي گردد. آنژيوپلاستي براي اشخاص به دو روش متعدد ياور استنت و فارغ از استنت جاري ساختن ميگردد.
در صورتي فنر هم درپي بالن گذاري در رگ مسدود گرديده قرار بگيرد، بدينترتيب رگ گشاده گرديده و احتمال رجوع دوباره پلاكها و گرفتگي و تنگ شدن عروق كاهش مييابد. نقش استنت يا اين كه به عبارتي فنر مانند داربست ميباشد و بازدارنده باريك شدن رگ پس از بالن زدن مي شود؛ براين اساس تفاوت بالن و فنر قلب بيشتر در نشر و دوام اين انتشار ميباشد و هر دو در راستاي برطرفكردن و معالجه گرفتگي رگ قلب اجرا مي شوند.
چه عده اي به آنژيوپلاستي بالن نياز داراهستند؟
نكته قابل توجه در ارتباط به كارگيري از اين طريق درماني اين ميباشد كه آنژيو بالن مدام نميتواند يك شيوه مفيد و كارامد براي مجموع اشخاص باشد. معمولا دكتر معالج با درنظرگرفتن شدت انسداد عروق، محل قرارگيري پلاكها و بقيه بيماريهاي مورداي مريض دراينخصوص تصميمگيري مينمايد.
معمولا بالن قلب در مواقعي به كار گيري مي گردد كه تنگي يا اين كه انسداد كمتري در شريانها وجود داراست و محل قرارگيري به طوري ميباشد كه مياقتدار در طي آنژيوپلاستي به محل انسداد دسترسي يافت. در مواقعي كه مريض در گير اشتباهات قلبي بسيار شديد باشد، يك سري شريان مسدود گرديده در مريض وجود داشته باشد يا اين كه مريض ايراد ديابت و نارسايي قلبي و كليوي داشته باشد، معمولا بالن زدن براي قلب براي وي گزينش نميشود.
مزاياي بالون زدن قلب چيست؟
مزيتهاي بالن زدن براي قلب بيماران را ميقدرت در به عبارتي دلايل اصلي ايفا اين شيوه پزشكي دنبال كرد. با بالن قلب تنگي نفس مريض برطرف گرديده و مي تواند شلخيس و عالي نفس بكشد. از طرفي از آن جايي كهاين نحوه درماني يك طريق معدود خيس تهاجمي ميباشد، مطلقا خطرها و ريسكهاي شغلهاي جراحي قلب را در ادامه ندارد و ايمنخيس و موثرتر ميباشد.
با آنژيوپلاستي بالن، درد قفسه سينه مريض كاهش يافته و ريسك حمله قلبي در آن بسيار معدود خيس مي گردد. اين شيوه ميتواند در بخش اعظمي از مواقع از بروز سكته قلبي هم پيشگيري نمايد و در واقع مياقتدار بالن قلب را يك نحوه درماني پيشگيرانه در لحاظ گرفت.
عوارض بالن زدن قلب
هيچ نحوه درماني بيخطري نيست و هر روشي ممكن ميباشد ريسكها و عوارض منحصر به خويش را هم بهدنبال داشته باشد. بالن قلب هم از اين قاعده جدا نيست. يكي عوارض آن مرتبط با هنگامي ميباشد كه از استنت هم به هم پا بالن به كار گيري مي گردد. دراينحالت ممكن ميباشد شريان موردنظر باريك گرديده و در سود بعد ها دوباره انسداد در رگ موردنظر چهره دهد.
عوارض ديگري كه ميقدرت براي آنژيوپلاستي بالن در لحاظ گرفت گونه هاي برخوردهاي آلرژيكي ميباشد كه ممكن ميباشد در برخي اشخاص نسبت به متريال مورداستفاده در آنژيوپلاستي واقعه بيفتد. ممكن ميباشد اين اشخاص نسبت به كاتر، مواد، استنت عكس العمل آلرژيك نماد دهند.
در مواقعي خون ريزي و لخته شدن خون و كبودي در محل تزريق و ورود كاتتر ممكن ميباشد مشاهده گردد. ساختوساز بافت اسكار يا اين كه لخته خون هم ممكن ميباشد در محل قرارگيري و ورود استنت مشاهده خواهد شد. ضربان قلب نامنظم از ساير عوارض مرتبط با بالن قلب ميباشد.
زخمديدن رگ يا اين كه روزنه قلب، بروز حمله قلبي، جراحت به همهها به جهت عفونتهاي ثانويه احتمالي خصوصا در بيماراني پيش كسوت بيماري و اشتباهات كليوي و در بعضا مفاد بهشكل بسيار كم بروز ريسك سكته مغزي در برخي بيماران از ساير عوارضي ميباشد كه مياقتدار براي اين طريق درماني در لحاظ گرفت.
مجموع اين ريسكها و عوارض با درصد بسيار پاره اي ممكن ميباشد حادثه بيفتند. بااينحالا براي كاهش هر مورد از اين عوارض معيار مهارت و قابليت و امكانهاي دكتر معالج معالجه گر و حفظهاي بعد از بالن قلب مداقه بسيار متعددي داراست و مطلقا مجموع اين مخاطرات به معيار قابلتوجهي كاهش مييابد. براي كاهش ريسك قطعاً بايستي به نكات حفظ پس از بالن قلب اعتنا كرد.
برچسب: متخصص قلب،
ادامه مطلب