متخصص قلب و عروق متخصص قلب و عروق .

متخصص قلب و عروق

عوارض حاملگی و بیماریهای قلبی


عوارض حاملگی و بیماریهای قلبی
حاملگی و بدنیا آوردن نوزاد یکی‌از عملکردهای روتین و تکراری انسانهاست. اکثر اوقات مورد ها بارداری فارغ از عارضه می باشند و روزمره تعداد بسیار متعددی بارداری و وضع حمل سلامت و غالب در سراسر عالم و کشورمان جمهوری اسلامی ایران حادثه می افتد. با اینحال حاملگی عوارض اختصاصی به خودش را داراست و در مواقعی احتمال داراست در حین بارداری هم مامان و هم جنین و نوزاد در گیر عوارض ناخواسته مرتبط متخصص قلب  با بارداری شوند.

به تازگیً بازرسی علمی بسیار بلندمرتبه و مفصلی دراین باره اعمال شد که نشانه بخشید مادرانی که در زمان بارداری در گیر عوارض حاملگی می‌شوند، در آجل با احتمال بیشتری به بیماریهای قلبی و عروقی دچار می گردند و واحد سنجش بروز بیماریهای قلبی در‌این اشخاص بیشتر از سایر ماد‌رها میباشد.

این رسیدگی و یک‌سری رسیدگی شبیه، نماد میدهند که می اقتدار عوارض عصر حاملگی را تحت عنوان ریسک فاکتور و برهان خطر پیدایش بیماریهای قلبی در آجل دانست و آن را در کنار بقیه دست اندرکاران خطر قلبی مانند دیابت و فشارخون قرار اعطا کرد.

این پژوهش بر روی بیشتر از دو میلیون خانم آبستن -۲،۱۹۶،۲۲۵ نفر - که در مسافت دربین سالهای ۱۹۷۵ تا ۲۰۱۵ حامله گردیده اند، انجام یافته میباشد. این خانمها در طی بارداری از دید پیدایش عوارض بارداری پایش شدند و بروز بیماریهای قلبی درین اشخاص تا سال ۲۰۲۳ گزینه پایش قرار گرفت. از دربین عوارض بارداری ۵ گزینه از شایعترین عوارض درین رسیدگی مدّلحاظ بودند که عبارتند از:

وزن معدود جنین نسبت به سن
وضع حمل زودرس
دیابت بارداری
فشارخون بارداری
و مسمومیت حاملگی - پره اکلامپسی
در حین تفحص از مجموع بارداری ها حدود ۳۰ درصد انها با دست‌کم یک کدام از این عوارض همدم بودند که عددی تبارک و قابل توجّه میباشد و آرم دهنده سرایت بالای عوارض بارداری میباشد.

بعداز پیگیری وقتگیر مدّت در حدود ۳۰ تا ۴۵ سال پس از بارداری، معلوم شد که بروز یک یا این که یک سری آیتم از عوارض حاملگی می‌تواند سبب ساز ارتقاء بروز بیماریهای قلبی و انسداد عروق کرونر در مامان گردد.
خطر بروز بیماریهای قلبی براساس نوع عارضه بارداری متعدد میباشد و بیشترین خطر مرتبط با بیماریهای فشارخون در مامان آبستن میباشد.

خطر بیماریهای قلبی براساس عارضه به‌این شکل میباشد:

وزن معدود نوزاد: ارتقا خطر ۱.۱ موازی
دیابت بارداری: ارتقا خطر ۱.۳ موازی
مسمومیت حاملگی: ارتقاء خطر ۱.۵۴ موازی
وضع حمل زودرس: ارتقا خطر ۱.۷۲ موازی
و بیشترین خطر برای فشارخون بارداری مامان: ارتقاء خطر بیماری قلبی ۲.۱ موازی
یک‌سری نکته:

۱- مادرانی که در دو یا این که چندین حاملگی مبتلا عارضه بارداری شدند، با خطر بسیار بیشتری از نگاه ابتلا به بیماریهای قلبی مواجه شدند. این قضیه نشانه دهنده التفات دقت به‌این ماد‌رها میباشد.

۲- خطر بیماریهای قلبی تا ۴۶ سال پس از بارداری هم ادامه داشت و این مورد نماد دهنده عنایت دقت و پیشگیری زمان بر بازه زمانی در‌این ما‌درها میباشد.

۳- فشارخون بارداری و دیابت بارداری در ۱۰ سال نخستین بعداز بارداری، با بیشترین واحد سنجش از بروز بیماریهای قلبی هم پا بودند.

چه بایستی کرد؟

۱- در زمان بارداری می بایست به شدّت مراقب بروز عوارض حاملگی باشید. در شرایطی که در حاملگی پیشین در گیر یکی‌از این عوارض گردیده اید یا این که در مامان، خواهر یا این که بقیه قبیله شما ترازو بروز این عوارض زیاد میباشد، ما یحتاج میباشد بیشتر مراقب باشید.

۲- ما یحتاج میباشد بعداز وضع حمل بقیه عامل ها خطر قلبی را محاسبه فرمائید. مانند فشارخون بالا، دیابت، چربی خون بالا. در اختیار گرفتن این کارداران خطر به کاهش قابل توجّه بیماریهای قلبی علیرغم عوارض بارداری امداد خواهد کرد.

۳- دلیل خطر تازه ساخت‌و‌ساز نکنید. برای مثال سیگار نکشید یا این که در صورتی مصرف می‌کنید، آن را سوراخ نمائید. ورزش فرمایید و وزن مطلوب و تغذیه تندرست داشته باشید.

۴- بایستی بعداز بارداری محافظت و در اختیار گرفتن زمانبر بازه زمانی داشته باشد و اعتنا نمائید که با ارتقاء سن احتمال بروز بیماریهای قلبی ارتقاء پیدا می نماید.


برچسب: متخصص قلب،
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۴ آبان ۱۴۰۲ساعت: ۰۳:۲۷:۴۹ توسط:mgh موضوع: نظرات (0)